Luftpistol

Luftpistol

Luftpistol

60 skudd fordelt på 30 skiver

Skive: Internasjonal luftskive.

Skyteavstand: 10 meter.

Skytetid: 1 time og 45 minutter for 60 skudd (for menn og junior menn, og veteranklasser), og 1 time og 15 minutter for 40 skudd (kvinner og junior kvinner)

Kaliber .177 (4,5 mm)

Avtrekksvekt: 500 gram.

Våpenvekt: Maksimalt 1500 gram

Våpenet skal være en luft- eller CO2 pistol.Luftpistol er blitt en av de mest populære pistolgrenene, og er også en del av OL-programmet både for kvinner og menn. Luftpistolene kan kjøpes uten våpenlisens i Norge, slik at man kan begynne med luftpistolskyting uten å gjennomgå sikkerhetskurs.

Luftpistol (og luftrifle) skytes på 10 meters bane, og en luftbane kan rigges opp i idrettshaller eller andre rom som er store nok. Mange trener luftpistol hjemme i kjelleren, eller i stua, hvis den er stor nok. Men luftpistolene er ikke ufarlige, så sikkerheten må ivaretas uansett hvor man trener(!).

Skivene det skytes på har en 10'er ring som er 11 mm stor. Under konkurranser skytes det to skudd i hver skive, totalt 60 skudd. Skivene plasseres i en skiveholder, og trekkes frem til kulefangeren på 10-meter ved hjelp av ett skivetrekk (elektrisk eller med sveiv). Skytteren selv skifter skivene etterhvert som hun/han skyter.